Услуги

Услуги, предлагани от ИКТ отдел

Доставка на интернет:
Фаст.Нет предлага гарантиран, високоскоростен достъп до интернет, съобразен с конкретните нужди и изисквания на клиента. Изготвяме индивидуални абонаментни планове, подходящи за средния и малкия бизнес. Професионален екип от системни оператори се грижи за нуждите и безпроблемната работа на нашите клиенти. За повече информация, свържете се с нашия ИТ отдел на телефон 0888 875812 или 02 482 38 38.

Общи условия за предоставяне на услугите

Фиксирани абонаментни планове за интернет 

Абонаментна поддръжка на бизнес оборудване:
Предоставяме пълен пакет от ефективни и качествени решения за поддръжка на Вашия софтуер, хардуер и периферни устройства. Използваме специализирана Тикет Система, която информира клиентите чрез e-mail или SMS - превантивно, или съгласно условията на договора и съответния SLA. Главни приоритети за нас са сигурността на корпоративната информация, оптимизиране на работата на клиента, съобразно неговите критерии, максимално бързото отстраняване на възникнал проблем.

Наем на офис оборудване
Услугата офис оборудване под наем Ви дава възможност да получите много ниска цена за принтиране на документ, като в същото време не се налага да инвестирате, чрез закупуване на висок клас скъпо-струващи принтери. Като бонус отпада нуждата да плащате за поддръжка и скъпи ремонти. 

Отстраняване на хардуерни и софтуерни проблеми:
Фаст.Нет разполага със собствен ХелпДеск екип от специалисти, 24 часа, 7 дни в седмицата, готови да Ви помогнат и откликнат на Вашите нужди. Основен пакет от услуги при сключен договор за поддръжка или на база еднократно посещение:
Софтуерни услуги:
- Инсталация на драйвери
- Премахване на вируси, adware, malware и spyware на място или в нашия сервиз
- Инсталация и настройка на антивирусен софтуер, firewall, програми за почистване и поддръжка на хард диск и windows registry
- Инсталация на Microsoft Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook - версия на продукта според предпочитанията на клиента. Инсталация на специализиран софтуер.
- Форматиране, разделяне и почистване на хард диск
- Архивиране и backup при гарантирана за Вас неприкосновеност на Вашите данни.
-
Създаване на уебсайтове
Хардуерни услуги:
- Диагностика и поправка/подмяна на проблемни компоненти и компютърни системи
- Инсталация и диагностика на периферни устройства - принтер, скенер, факс и др.
- Инсталация и настройка на мрежови устройства
- Профилактика и почистване на работна станция

Цифрова телевизия:
Докоснете се до съвремения стандарт за развлечения - цифровата телевизия. Фаст.Нет Ви сигурява всичко необходимо за новото поколение телевизия, на Вас оставяме избора на абонаментен план и часовете забавление пред цифровите и HD канали.

Услуги, предлагани от СКС отдел

Структурно окабеляване
СКССтруктурното окабеляване, или както е известно Структурни Кабелни Системи (СКС), обединява в една обща система много различни по своето предназначение и функционалност подсистеми за обмен на информация като: компютърни мрежи, телефонни сигнални мрежи, системи за контрол и безопасност, видеонаблюдение и т.н. Създаването на такава универсална кабелна система облекчава значително процедурите по управление, контрол и поддръжка на всички вградени подсистеми, като заедно с това осигурява висока надеждност при функциониране им. Основно преимущество на структурните кабелни системи е използването на единна кабелна преносна система осигуряваща всички услуги като пренос на данни, глас и видеосигнали.
Фаст.Нет предлага:
- Проектиране
- Доставка на необходимите материали за нея от производителя.
- Изграждане на мрежата според заложените в проекта изисквания и срокове - полагане кабелните трасета, монтиране на крайните точки (розетки, контакти, панели и т.н), подвеждане кабелите към опорната точка, аранжиране на комуникационните шкафове.
- Предаване обекта в завършен вид и готов за ползване от клиента.
- Допълнително предлагаме поддръжка на изградената структурна кабелна система и надграждане на съществуващо структурно окабеляване.
- Измерваме изградената кабелна система за грешки и издаваме сертификат за това, че стандартът е спазен, на базата на който производителят на оборудването издава съответната гаранция (15, 20 или 25 години) 

Системи за Сградна Автоматизация
Фаст.Нет предлага проучване, проектиране, доставка, монтаж и пуск на системи за сградна автоматизация. Извършвайки пълен инженеринг, ние осигуряваме гаранционно поддържане и сервизно обслужване на монтираните системи. Работим с редица водещи и утвърдени на пазара фирми производителки. Това гарантира на нашите клиенти стандартизирани програмно-технически средства, което осигурява както високото качество на предлаганите системи, така и тяхната непрекъсната актуализация и осъвременяване.

ICT

Системите за сградна автоматизация са основно фокусирани в определени пазарни сегменти, където търсенето се налага от спецификата на управление на сградния фонд или:
- Офис сгради и бизнес паркове
- Висок клас хотелски комплекси
- Търговски и увеселителни центрове
- Мащабни административни сгради
- Сгради с обществен достъп (летища, гари, спортни зали и др.)

Оптика
Фаст.Нет е специализиранa в предлагането на продукти и услуги в областта на оптичните комуникации. С богатия си опит, ние се стремим да наложим качествени стандарти за работа в тази сфера. Фирмата ни предлага както цялостно изграждане на оптични комуникационни системи, така и изпълнението на отделни етапи: консултации, проектиране, сплайсване на оптични влакна, тестване на оптични линии , локализиране и отстраняване на повреди. 

Системи за Видеонаблюдение
Фаст.Нет предлага проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение и охрана, както и поддръжка на вече изградени такива. Тези системи се превръщат в задължителни за всеки един търговски обект, склад, жилищен комплекс и др. Те предлагат богати възможности за настройка, висока степен на надеждност и ниски разходи за поддръжка в дългосрочен план. Освен цифровата технология, основен плюс на системите за видеонаблюдение е възможността за отдалечен достъп до тях - през интернет Вие ще може да наблюдавате в реално време какво се случва в обекта. Ние изграждаме съвременни, гъвкави и функционални системи за нуждите на различни видове клиенти: търговски обекти, учебни заведения, банки, болнични заведения, хотели, жилищни сгради, строителни обекти, паркинги, гаражи, частни имоти, обществени сгради и др.

CCTV

Дългогодишният ни опит и квалифициран персонал спомагат да Ви предложим оптимални решения в зависимост от бюджета, отделен за проекта. Гарантираме на клиентите си дълготрайна надеждност на изградените от нас системи.

Ел. инсталации и осветление
Фаст.Нет предлага проектиране, доставка, изграждане и поддръжка на външни и вътрешни ел. инсталации, ел. табла, улично, фасадно, градинско и интериорно осветление. Стремежът ни е да предложим съвременни проектни решения с високо качество, които да се вписват добре в интериора на жилищните, обществените или промишлени помещения. Целта на нашата работа е да предложим качествен проект за всяка от системите, които нашите клиенти планират за своите сгради. Проектите ни следват изискванията на инвеститора, както и съвременните тенденции и общоприетите стандарти в бранша. Нашите решения имат широко приложение в:
- жилищни сгради
- административни сгради
- търговски сгради,
- промишлени сгради,
- селскостопански сгради,
- сгради със специфичен статут на действиеEl. Instalation

Нашият екип не се ограничава с предлагането на едно единствено проектно решение. Винаги разработваме няколко варианта за да сме сигурни, че клиентът ще направи най-добрия избор и резултатът ще е най-близо до неговите очаквания.

Контрол на достъпа
Access ControlФаст.Нет предлага проектиране, доставка и изграждане на високотехнологични системи за контрол на достъпа „от край до край".Тъй като системата за сигурност всеки бизнес е индивидуална, ние се стараем да предлагаме индивидуални решения и отделяме време, да се запознаем с Вашите специфични изисквания и очаквания, за да създадем най-подходящото за Вас решение.

Системата за контрол на достъп осигурява висока ефективност при администрация на сгради, чрез ограничаване достъпа на лица и превозни средства до контролирания обект. Осъществява контрол и управление на персонала и посетителите при входно-изходни точки и зони, и алармира за предварително дефинирани събития.

Могат да се дефинират различни времеви графици за всяка врата - дневен, нощен, групов, индивидуален, делничен, празничен.Системата за контрол на достъп съхранява цялата информация за посетителите и позволява достъпа им само до определени зони.
Системите които ние изграждаме могат да бъдат свързани със система за контрол на работно време и присъствие, система за видео наблюдение, система за управление на осветлението и т.н. Резултатът е благонадеждна система за сигурност, която ви осигурява контрол и защита на обекта, както и възможност за спестяване на труд и разходи.

Системите дават възможност за:
Идентификация, контрол и регулиране на достъпа на хора в определени обекти или части от тях, архив на регистрирани събития и справки за минали периоди, сигурност и комфорт при достъпа до обекта, лесно администриране модулно разширение в мрежа.
Разнообразните системи за контрол на достъпа, които предлагаме са гъвкави и надеждни, съобразени с функционалната организация и структура на охрана на помещенията и са подходящи за жилищни сгради, офиси, сгради със специален режим и хотели. Същевременно предимство на системите за контрол на достъп и контрол на работното време е приложението им за малки офиси, магазини и складове. Системите могат да се използват и в локален режим без необходимост от контролери, компютри и други устройства.
Едно от нашите най-големи предимства е нашата гъвкавост.

Оповестяване и озвучаване
Фаст.Нет предлага проектиране, доставка и изграждане на оповестителни и озвучителни системи.Те са широко използвани в хотели, банки, производствени предприятия, болници, бизнес центрове и други обществени сгради, супермаркети, бензиностанции, открити площи.

Sound

Озвучителните и оповестителните системи които ние предлагаме имат широк спектър на използване. Те са най-доброто решение за:
- Озвучаване и оповестяване в цялата сграда или части от нея.
- Принудително включване на предварително зададен цифров запис за евакуиране на помещенията в случай на животозастрашаваща аварийна ситуация.
- Предаване на служебни и рекламни съобщения в една или повече предварително определени от инвеститора зони.
- Озвучаване и оповестяване на открити площи.
- Конферентни системи, пулт председател, пулт секретар и неограничен брой потребители. Възможност за запис на мероприятията.

Имаме голям опит в изграждането на Nurse Call системи. Това са специализирани оповестителни системи за болнични заведения, които допринасят за улесняването и оптимизацията на работата на медицинските служители.

Сигнално-охранителна техника
СОТФаст.Нет предлага цялостни решения за Вашата сигурност, като извършва консултации, проектиране, доставка и монтаж на сигнално-охранителна техника от водещи световни и български производители, гаранционен и следгаранционен сервиз и поддръжка.
Охранителните системи за Вашия дом, офис или вила са създадени за да известяват Вас и/или специализирана организация (СОТ) и по този начин да спомогнат за опазването на Вас и Вашето имущество от кражба, грабеж, нападение, влизане с взлом, и др.
Известяването може да става със сирена, телефонен комуникатор (наземна линия), GSM комуникатор (през мобилна мрежа), радиопредавател, интернет. Всяка система се състои от контролен панел, клавиатура, сирена и/или друг известителен модул, датчици, според характеристиките на обекта, устройства за автоматизация и др.
Дейността на Фаст.Нет обхваща всички дейности по изграждане на тези системи, като се започне от идеята за охрана, консултации, проектиране, доставка, инсталиране, програмиране и настройка, свързване към съоръженията на СОТ, поддръжка, гаранционен и следгаранционен сервиз.

Пожароизвестяване и пожарогасене
Бързото известяване и локализиране са от изключителна важност.Опасността от пожар е сред най-големите рискове, който почти всеки бизнес трябва да предвиди.Случайните пожари или палежи застрашават човешкия живот, а материалните щети от тях са скъпо струващи.Тъй като рискът от пожар не може да бъде намален или отстранен, ранното предупреждаване и бързото погасяване на огъня са от изключителна важност.

Фаст.Нет предлага проектиране, доставката и изграждане на системи за пожарна безопасност и сигурност за обекти с различна големина, предназначение и степен на защита. Фирмата има дългогодишен опит и изградени системи в множество обекти в страната, сред които търговски вериги, банки, офис сгради, държавни институции, телекомуникационни съоръжения, промишлени предприятия и обекти със специално предназначение.
За всеки обект Фаст.Нет извършва оценка на риска, узаконяване на изградените инсталации, слединсталационна сервизна поддръжка, планови профилактични прегледи и тестове, както и обучение на персонала, отговарящ за безопасността на обекта.
За своите инсталации ние използваме високонадеждна апаратура от водещи световни производители, които фирмата представлява, както и оборудване за контрол на достъп, собствено производство. Всички инсталации на фирмата са съобразени с конкретните нужди на клиента и са в съответствие с изискванията на българската нормативна уредба и международните стандарти.

СИСТЕМИ ЗА ПОЖАР

Sistemi za pojar- Конвенционални пожароизвестителни централи
- Аналогово-адресируеми централи

Системите могат да бъдат оптимизирани, както за обекти с различна големина, така и за обекти със сложна и специфична архитектура. За постигане на оптимална защита и бърза реакция системите използват високочувствителни димно-оптични, топлинни, термодиференциални и пламъчни детектори за ранно засичане на пожари.

Системите отговарят на стандатра EN54.

СИСТЕМИ ЗА ПОЖАРОГАСЕНЕ С ВОДА

Pojarogasene

- Конвенционални спринклерни инсталации
- Инсталации за пожарогасене с водна мъгла

ОЦЕНКА НА РИСКА: Преди инсталирането на всяка спринклерна система се прави оценка на пожарния риск според степента на опасност от възникване и разпространението на пожар в сградата.

ПРОФЕСИОНАЛНО ПРОЕКТИРАНЕ: Системите се проектират от висококвалифицирани специалисти съгласно стандартите EN-12845, BSI/BS 9251, NFPA 13R.

СИСТЕМИ ЗА ПОЖАРОГАСЕНЕ С ГАЗ

Pojaro Gas

- Инсталации за пожарогасене с инертен газ Аргон
- Инсталации за пожарогасене със синтетичен газ FE-13 и FM-200

Системите за пожарогасене с газ потушават пожара много бързо в рамките на секунди. Гасителните агенти са чисти, безвредни за околната среда и хората. Те са леки, безцветни, без мирис, електрически непроводими и не взаимодействат с металите, благодарение на което не увреждат имуществото и оборудването и не остават следи и замърсявания след гасенето. Особено подходящи са за защита на сложно електронно и електротехническо оборудване без риск от поява на късо съединение или други повреди по ел. съоръженията.

Системите отговарят на изискванията на стандарта ISO 14520. За всяка изградена инсталация фирмата провежда планови регулярни профилактични прегледи и тестове, както и обучение на персонала, отговарящ за пожарната безопасност на обекта.

© 2000-2014 Fast.NET Ltd.